Receptari
Pasta alla norma
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. La cuina italiana , com va escriure Josep Pla, ha regalat al món la pasta. Fresca i en general farcida l nord seca al sud, però pasta, per dinar i pers sopar. I com que els italians són imaginatiu i creatius, inventen mil variants de...
PEBROTS FARCITS
JAUME FÀBREGA. Els pebrots farcits es fa arreu dels Països Catalans però són especialment populars a les comarques d’Alacant, d’on procedeix aquesta recepta. Ens recorda preparacions similars de la cuina de Grècia i Turquia.
Cafè caleta
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega.
És una reconfortant beguda considerada com a pròpia dels pescadors d’Evissa, que consisteix a mesclar infusió de cafè d’ordi —avui en dia, també de qualsevol cafè— amb conyac cremat.
MACARRONS A LA CASSOLA (A LA CATALANA)
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Els macarrons, de probable origen italià -i potser també àrab- són coneguts a Catalunya des d’antic- si més no, apareixen en una traducció medieval…
Calamars a la romana
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Els calamars són un dels cefalòpodes més apreciats per la cuina mediterrània i, per tant, la catalana. Es poden fer de moltes maneres: a la planxa, guisats amb patates, …