Robiols

Quatre rovells d’ou
180 gr. de sucre
250 gr. de saïm
Mitja tassa d’oli de girasol
Una tassa de taronjada
Un kilo de farina fluixa més o manco
Un poc de canyella
La pell ratllada d’una llimona i d’una taronja, per al cabell d’àngel

Preparam la pasta i mesclam els ingredients per aquest ordre i sense fènyer massa.
Deixam reposar entre mitja i una hora i formam els robiols finets. Ens ajudarà treballar la pasta de cadascun damunt de film per tenir més facilitat a l’hora de doblegar-los. Es poden farcir de cabell d’àngel, confitura o brossat. 
La meva sogra barreja el brossat amb la meitat de crema pastissera, i així queda més suau i gustós.

Enforneu a 180 ºC, uns 40 minuts. En ser freds, ensucrar-los amb sucre en pols.

Nota
Si al cabell d’àngel s’hi afegeix un poc de ratlladura de pell de llimona i de taronja l’hi dóna un toc de frescor molt adient.
Si es fa una cuarta part (un ou) surten 10 robiols petitets, una llauna.