Som uns ximples

14 / octubre / 2024

ENRIC I. CANELA | @enriccanela

Tinc la sensació que estem immergits en la imbecil·litat absoluta i que surant entre el fang fem cara de felicitat. Tinc moltes raons per creure-ho.

Començaré per la gran notícia de la setmana: el compromís del PSOE, Bildu i ERC, si no m’equivoco, fet públic per Bildu. Diu que es modificarà l’anomenada llei Mordassa. Una llei que com recordareu, es va aprovar en la legislatura que governava, si se li pot dir així, Mariano Rajoy. Una llei que atempta contra els més elementals drets dels ciutadans en un estat democràtic. Una llei que dona unes competències desmesurades a les forces públiques i restringeix les llibertats de la gent.

Doncs bé, Pedro Sánchez va comprometre’s a derogar-la. Que diu el pacte? Modificar alguns articles, cosa que, genèricament em sembla bé, però que no és el que va prometre Pedro Sánchez. Ho fa ara perquè ja no li queda massa corda, però ho ha fet gruar. Ja tenim els sindicats policials excitats, perquè pegar no serà gratis. El partís de la investidura, els que estan entusiasmats per la proposta, s’han baixat els pantalons fins als mitjons. Em sembla que l’esmena que presentin els que no estan idiotitzats per l’encisador Sánchez és presentar una esmena de derogació.

La segona cosa que em fa pensar això és l’aixecada de camisa de la Copa Amèrica. Crec que tot el que està passant, un estafa, un robatori de diners públics per afavorir unes determinades empreses, que ha comportat una sèrie de canvis de parer i de respostes cíniques per alguns polits i pels mitjans audiovisuals públics.

No he vist que els partits polítics catalans hagin demanat, en els llocs que pertoca, una auditoria i si cal una denúncia per malversació. Per res tenim uns quants polítics amb condemnes greus. Per no parlar de rei emèrit.

No he vist que s’hagi presentat cap denúncia per falsedat als responsables de les notícies falses amb les quals ens han estat venent les meravelles de l’esdeveniment esportiu.
Alguna pregunta parlamentària s’imposa. Qui l’ha fet? A qui? Amb quina contundència? Amb quin informe? Rosa Romà hauria de donar comptes al jutjat. I els experts de la UPF que han fet un informe que és una autèntica vergonya, què?
Sort d’Albano Dante i Marta Sibina.

Arriba un moment que ens hauríem d’aixecar amb els mitjans democràtics contra qui ens estafa, per acció o per omissió.

Podríem continuar amb l’espectacle del manteniment dels càrrecs d’ERC al govern, però això ho podem deixar per a un altre dia.