JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega.

Un plat que es pot fer tant amb conill de caça, boscà o “de garriga” com amb conill de gàbia. Ara bé, si aconseguiu conill casolà, alimentat com cal, el paladar us ho agrairà.

Es tracta d’una recepta popular a les Balears, que també es fa de forma similar a Catalunya. A vegades s’hi afegeix tomàquet, pebre i una mica de bitxo (pebre coent).

Ingredients

  • 1 conill d’1 kg, aproximadament
  • 1 cabeça d’alls
  • 3 kg de cebes (o una mica menys)
  • Oli d’ oliva
  • Sal

Elaboració

Poseu una cassola al foc, no massa alt, sense oli, amb la ceba pelada i tallada a llunes. S’ha de confitar en el seu propi baf i, per tant, heu de mantenir la cassola tapada; aneu-la remenant, vigilant que no es cremi.

A part, en una paella o cassola amb oli, fregiu els talls de conill, salats. Afegiu-hi els alls, si voleu, sense pelar, i daureu-ho tot emprant primer foc ràpid, després foc baix. Traieu la carn i afegiu-la, juntament amb els alls, a la cassola on s’ha estofat la ceba. Acabeu-ho de deixar coure uns 40 minuts, tasteu-ho de sal i serviu-ho.

Notes

Ho podeu amanir amb pebre negre, llorer, marduix, així com amb una “tomàtiga de ramellet”. Jo hi poso concentrat de tomàquet, en poca quantitat.

També hi queda molt bé un got de vi blanc o ranci, així com aiguardent o brandi, que tireu al conill i, si voleu, també mentre la ceba s’està coent. Opcionalment, podeu adobar el conill tota la nit amb sal, pebre, oli i suc de llimona, una pràctica corrent a les Balears i Pitiüses.


Imatge: Estudi66
La selecció de la imatge és responsabilitat del consell de redacció del diari. L’autor de l’article només és responsable del text.


Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega

Gastrònom | Historiador |Escriptor

Professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador i escriptor. Segons Joan Francesc Mira, és el primer escriptor gastronòmic de la mediterrània. Ha publicat més de 50 llibres de cuina, productes i assajos gastronòmics. Membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA). Ha obtingut en 7 ocasions els Gourmand World Coockbook Awards. The first cook writer in Catalonia, Historian and journalist. Published over 50 books.