JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega.
Ingredients
-
1 salmó de bona mida
-
sal
-
garangal
-
pebre
-
gingebre
-
safrà
-
agràs
-
ametlles sense torrar
-
panses
-
pinyons
-
marduix
-
julivert
-
menta
Elaboració
Primerament prendràs el salmó i el faràs net i bell. Després prendràs una cassola i hi posaràs a dins el salmó amb les espècies, això és, una mica de garangal, una mica de pebre, gingebre i safrà. Tot això ben picat i llençat damunt del peix amb sal i una mica d’agràs o de suc de taronges i que vaig al foc damunt unes bones brases. I després prendràs ametlles blanques, panses, pinyons, i totes herbes, ço és marduix, julivert i menta. I quan la cassola serà prop de mig cuita, posa això a la cassola, i vet aquí ja fet el plat.
Notes
Imatge: Estudi66
La selecció de la imatge és responsabilitat del consell de redacció del diari. L’autor de l’article només és responsable del text.
Jaume Fàbrega
Gastrònom | Historiador |Escriptor
Professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador i escriptor. Segons Joan Francesc Mira, és el primer escriptor gastronòmic de la mediterrània. Ha publicat més de 50 llibres de cuina, productes i assajos gastronòmics. Membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA). Ha obtingut en 7 ocasions els Gourmand World Coockbook Awards. The first cook writer in Catalonia, Historian and journalist. Published over 50 books.