El passaport COVID

29 / desembre / 2021

La darrera onada de coronavirus va encendre les alarmes a les autoritats sanitàries. Les xifres de contagiats han tornat a revifar, com feia ja un temps que no passava. Els sistema torna a estar com el primer cop que el virus va aparèixer amb força a la nostra escena.

Per això l’administració va decidir implementar el passaport COVID, per tal de poder accedir a determinats llocs. Espercialment a restaurants i sales d’oci. El passaport permet saber qui està vacunat o no i, en funció d’això, està permès l’accés a un determinat lloc. O no.

De seguida van sorgir veus en contra: que si un cambrer no pot fer aquesta feina de supervisió, perquè se li ha de mostrar informació sensible com ara pot ser el número del DNI, que si és un atemptat a la llibertat, que si discrimina… una onada també a la contra va sorgir així que es va plantejar una opció com aquesta.

Però resulta prou graciós veure a les xarxes tants d’aquests que pateixen per la seva intimitat -per haver de mostrar un DNI o un passaport COVID a un cambrer!- fent els cerimonials nadalencs a casa seva, mostrant fins i tot el color dels calçotets.

Potser que aprofitem aquests dies de festes per alguna cosa més que per batre rècords de fartaneres. Una mica de reflexió, de meditació, de contenció, també faria més bé que mal.

Molt bona entrada d’any i que el 2022 sigui molt més pròsper i profitós que el 2021!