Agenolleu-vos davant dels que manen

28 / octubre / 2021

ENRIC I. CANELA | @enriccanela

El que està passant amb la sentència d’Alberto Rodríguez, el diputat que segons el TS va donar una puntada de peu a un policia i que va ser condemnat pe aquest tribunal sense proves, no deixa de tenir un punt de divertit.

La Mesa del Congrés veu clar que no se li hauria de treure l’acta de diputat, però un crit del “coco” Marchena ha fet que la presidenta Meritxell Batet li veiés les orelles al llop. De cop va canviar i es va decantar per treure-li l’acta, però la Mesa va decidir demanar aclariments al TS. La contesta del que mana va ser de dir “nena a callar, no t’haig de donar explicacions, aquí mano jo, està inhabilitat”. Guaita quins nervis! Per preservar el lloc i el sou ha comés la injustícia d’expulsar Rodríguez. Li ha comunicat que ha de deixar l’acta.

Sembla que alguns juristes eminents diuen que això no va així i que, presa pel pànic, s’ha passat. Tan valenta ella…

Quan el cas Quim Torra, com que era un díscol independentista i se la tenien jurada, tothom va trobar que estava bé humiliar-lo i ben espantat el president del Parlament, Roger Torrent, en un acte vergonyant, es va afanyar ha treure el vot al President. Fastigós és la paraula que millor defineix el seu comportament de Roger Torrent. Cap responsable polític d’aquest “meravellós” estat de dret va entendre que calia aturar el monstre, que si no és feia res, la decrèpita democràcia espanyola acabaria sent la dictadura dels jutges.

El TS ha decidit que la presidenta del Congrés ha de passar per l’adreçador, i així ha estat. Sembla que al matí la presidenta del Congrés corria a postrar-se de genolls mirant cap on és el TS, com si fes unes ablucions. És el preu de la manca de decència del PSOE i del seu visceral anticatalanisme. Guerra, Lamban, Garcia-Page, etc. devien estar en punt de fusió quan li va tocar al President Torra, però ara ja no ho deuen veure igual. Clar que potser pensin que si l’afectat és un comunista, porta amb rastes i tatuat, ja li està bé. A la gent d’ordre no li passa, deuen dir. Ja els tocarà el rebre, la repressió no s’aturarà per mostrar qui mana realment.

Són ja uns quants no catalans els que veuen el desastre en què han convertit l’estat amb els seu afany anticatalà. Per culpa de Catalunya desmuntaran la pobre democràcia. El PSOE després del discurs del 3 d’octubre va córrer a posar-se al servei del PP en la repressió contra Catalunya. Va ser còmplice de l’”a por ellos”. Va perdre la decència i va ajudar a apoderar el sistema judicial posant-lo per sobre de les decisions dels parlamentaris en representació dels ciutadans.

El deteriorament és tan gran, que una diputada “ascendida” fa poc, Eva Granados, es va permetre dir: “No ha de ser la ciutadania qui dirimeixi una qüestió tant important com l’autodeterminació”. Jo considero que és una afirmació molt greu dir que hi ha algú per sobre de la ciutadania.

El PSOE és una màquina d’incompliments i errades. Confiar en la paraula del PSOE és com esperar que si et poses un escorpí a la mà, no et clavarà el fibló. El PSOE es va comprometre, entre altres coses incomplertes, ha derogar la llei mordassa. No s’han afanyat gens.

La llei mordassa és una eina meravellosa per destruir les llibertats. Fan el que volen, la policia no respecta les llibertats i els jutges rematen.

Les preses són mala consellera, però en aquest moment hi ha una sèrie d’urgències en bé de la democràcia.

Segurament no trigarem gaire en veure Meritxell Batet fent penitència i fent un acte de desgreuge a Manuel Marchena. De moment ja ha retirat l’escon a Albert Rodríguez, fent-se còmplice de la injustícia. Quan una persona li donen una ordre fora de lloc, si és decent, no l’ha de complir i si arriba el cas, dimitir. Aquesta vegada tampoc ho ha fet, pobre estat.

Com no s’espavilin a Europa… Encara que l’Europa de democràcies sòlides no va més enllà de l’Imperi Carolingi. Va camí de tornar a això.