El pianista empordanès Carles Font oferirà un concert dissabte 9 d’octubre a les set del vespre amb obres de Frederic Mompou, Debussy i Albéniz. El Festival Clàssics L’Escala-Empúries acull aquesta proposta, tacada d’impressionisme francès i que fa valdre el patrimoni català, a l’Església de Sant Martí d’Empúries.

Titulada “París 1910”, aquesta proposta evoca la ciutat de les llums del principi del segle XX. El compositor català Frederic Mompou hi va anar a estudiar el 1911 i va quedar impregnat de les noves sonoritats impressionistes de Claude Debussy i Maurice Ravel. Meravellat, en tornar va escriure les Impressions Íntimes, un conjunt de peces de renom que evoquen a elements d’una delicadesa tals com una cadernera que només és capaç d’entonar tres notes (“Ocell Trist”), o una cançó de bressol (“Berceuse”).

La interpretació del recull de Mompou anirà seguida de les dotze primeres obres dels llibres de Preludis de Debussy. Font donarà vida a aquestes petites peces descriptives amb impressions basades en temes molt diversos i relacionats amb els escriptors simbolistes.

Finalment, al concert sonarà el primer quadern de la Suite Ibèria d’Isaac Albéniz, format per les peces “Evocación”, “El Puerto” i “El corpus christi en Sevilla”. Sobre aquesta obra, Oliver Messiaen va dir: “representa l’obra mestra de l’escriptura pianística”.

Aquest concert de piano suposarà el segon del cicle de tardor de la temporada actual del Festival Clàssics L’Escala-Empúries, en què aquest instrument està tenint una especial rellevància i amb què el Festival explora les seves possibilitats sonores i en mostra la versatilitat musical.

La darrera cita pianística d’enguany serà el 30 d’octubre amb el concert ‘Del clàssic al jazz’; aquest programa, interpretat pels pianistes Marçal Font i Martí Aiguabella, viurà un recorregut musicològic que començarà al classicisme vienès de Beethoven i culminarà amb el jazz novaiorquès de Bart Howard. El cicle de concerts de 2021 viurà el punt final el 4 de desembre amb un recital de veu i arpa a l’Alfolí de la Sal de L’Escala.

Normativa COVID
Durant el concert cal seguir les mesures de prevenció sanitàries: cal fer ús de gel hidroalcohòlic, dur la mascareta de forma obligatòria i mantenir distància social.

Compra d’entrades
Les entrades es poden adquirir de forma online a:
www.associaciopaucasals.cat
www.atrapalo.com

Per telèfon al 609 031 430 (de 10-13h)
A taquilla, a partir de una hora abans de cada concert (si queden entrades).
Informació  al 972 774 848 (opció 3) i a l’Oficina de Turisme de l’Escala (972 770 603).

Preu per entrada  18€ (despeses de gestió incloses)