El Festival de Fado torna

27 / agost / 2021

El ‘FESTIVAL DE FADO’ torna a Barcelona al setembre amb Carminho i Fábia Rebordão

La Sala Barts tornarà a convertir-se en la “Casa del Fado” i acollirà els concerts de Carminho i Fábia Rebordão, el 29 i 30 de setembre de 2021.

Les entrades per aquesta quarta edició del Festival de Fado de Barcelona ja són a la venda amb preus entre 15 i 35 euros.

El festival referma la seva aposta per la ciutat de Barcelona i després d’un any d’obligada aturada per la pandèmia, manté intacte el seu afany per promoure la llengua i la cultura portuguesa que té en el Fado una de les seves ínsignies culturals més internacionals.

El Festival de Fado és un festival internacional, promogut per iniciativa privada, que aquest any compleix 11 anys d’història i que és present a 16 ciutats en tot el món d’Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. Cada any, presenta dos artistes en concert i realitza una tasca de divulgació de la llengua i la cultura portuguesa.

Dues grans figures del gènere
El gènere musical lus és considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i en les dues darreres dècades ha augmentat la seva popularitat arreu del món, guanyant cada vegada més públic i ajudant a difondre la cultura i la marca de Portugal a partir de les seves melodies.

En aquesta quarta edició que el Festival dedica a “Lisboa”, epicentre i font inesgotable de fadistes des dels seus inicis, reuneix dues artistes de reconeixement internacional aclamades de forma unànime per la crítica i públic a cada concert. Carminho i Fábia Rebordão actuaran a la Sala Barts per presentar el seu directe més íntim i captivador.

Les entrades ja són a la venda a la taquilla i web de la Sala Barts amb preus que oscilen entre 15 i 35 euros.

Carminho
Dimecres 29/09
20:30 h
Sala Barts

Carminho és la gran veu del Fado i una de les artistes portugueses amb major projecció internacional de la història. Va néixer enmig de guitarres portugueses i veus de fado, filla de la reconeguda fadista Teresa Siqueira, va començar a cantar en públic als dotze anys en el Coliseu de Lisboa.
Maria és el títol del seu nou àlbum, el cinquè de la seva carrera i el més personal de tots, i que presentarà en directe amb la seva formació habitual a la Sala Barts.


Fábia Rebordão

Dijous 30/09
20.30 h
Sala Barts 

Fábia Rebordão és considerada, de forma unànime, una de les veus de referència del nou fado. Cosina de la gran Amália Rodrigues, la música i el fado formen part de la seva vida des de ben aviat. Tot i que el fado representi la seva passió per la música, les seves influències musicals són variades i transiten del soul, a la bossa nova, passant pel blues o el jazz. Es presenta ara a el públic amb una imatge i energia renovades amb el seu tercer àlbum Eu Sou que presentarà, per primer cop a Barcelona, a la Sala Barts.