Aquest diumenge 18 d’abril a les 12 del migdia, l’Orquestra Barroca de Barcelona programa el seu primer concert de les residències d’aquest 2021 a Martorelles. Ho farà en el marc del cicle Residències Musicals de l’OBB, que incia amb tres concerts que també traslladaran la música del conegut Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi a Sant Just Desvern i a Montornès del Vallès.

Aquesta obertura de l’any de residències serà al Celler de Carrencà de Martorelles, un espai singular que ens trasllada als orígens rurals de la ciutat enmig de la urbanitat que l’envolta actualment. Un espai que acompanya a aquest viatge en el temps que proposa l’Orquestra Barroca de Barcelona.

Les Residències Musicals de l’OBB, de llarg recorregut, es converteixen, aquest any, en una proposta més significativa que mai. Basades en un model divulgador i de proximitat, dona l’oportunitat a moltes persones de conèixer les grans obres del repertori barroc arreu del territori, més enllà de la ciutat de Barcelona. Una aposta especialment necessària en un període de restriccions de mobilitat en què, malgrat tot, s’ha trobat una oportunitat per enriquir el país en tota la seva extensió.

Adolf Gassol, director artístic de l’orquestra, pren la batuta d’aquesta formació en aquests tres concerts, en què també s’hi interpretaran la Simfonia en si menor “Al Santo sepolcro” de Vivaldi, obra profunda i mística. La programació comptarà amb la soprano Esther Ribot , solista habitual als Stabat Mater de l’Orquestra, i amb el contratenor Víctor Jiménez Díaz. El cantant es troba en un moment d’efervescència després de tornar als escenaris la setmana passada.

Les entrades per assistir als concerts, d’uns 50 minuts de duració, es poden adquirir fent click en aquest enllaç en el cas de Martorelles per 10 €.  La cita a Sant Just Desvern serà per la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril a les 19.30h, al Claustre de Les Escoles amb el mateix programa. Les entrades es poden reservar gratuïtament al web de l’Ajuntament. El tercer concert serà l’endemà, al Teatre Margarida Xirgu de Montornès del Vallès amb entrades que parteixen del preu de 2,5 €.

L’Orquestra Barroca de Barcelona

L’Orquestra Barroca de Barcelona fou creada el 2010 amb l’objectiu de difondre i donar a conèixer la música dels segles XVII i XVIII. Integrada principalment per músics assentats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època, l’Orquestra Barroca de Barcelona ens proposa un repertori molt ampli que abarca des de Monteverdi fins a C. Ph. E. Bach, des de suites fins a grans misses.

L’orquestra mostra una gran versatilitat, interpretant concerts de formació reduïda amb un programa de música de cambra, que pot ampliar fins a dur a terme obres d’orquestra amb cor de format més ampli.

A més d’una forta presència al paisatge cultural català i la seva participació en nombrosos concerts i festivals (Festival Internacional de l’Escala-Empúries, Festival Internacional de S’Agaró, concerts al Palau de la Música, teatre la Massa, Basílica de la Sagrada Família i l’Auditori AXA de Barcelona), l’Orquestra Barroca de Barcelona irradia més enllà de les seves fronteres. Sota l’impuls del seu director musical Gilles Colliard, les invitacions i els projectes es multipliquen.

L’OBB ha enregistrat Les quatre estacions de Vivaldi en un disc distribuït per Harmonia Mundi i ha participat en nombrosos concerts al teatre Zénith d’Amiens i al teatre d’Evian, al Festival d’Arles Sur Tech, al Festival de Foix i el prestigiós Festival Pau Casals de Prades, sense oblidar la gira d’estiu a Costa Rica al Festival Bac Credomatic.