La COVID, en positiu

4 / novembre / 2020

La COVID ha resultat ser un gran indicador. Un test que permet escatir de seguida qui és que mai hauria d’haver arribat on és, gestionant la cosa pública.

Aquesta prova ens diu, també, el grau alarmant que hi ha de gent que vota amb una frivolitat que ara, sens dubte, se’ns gira en contra. Durant massa temps, potser, s’ha banalitzat l’exercici de la política i s’ha acceptat amb massa alegria que tothom pot fer de polític, confonen un dret amb una aptitud.

Només que la pandèmia serveixi d’acte depuratiu, per canviar una mica el xip davant el que és la política en majúscules, ja ens podem donar per ben pagats. Haurà valgut la pena passar per aquest trauma.

Perquè, sigui com sigui, un trauma o altre, ningú no ens l’estalviarà.  Si acaba essent productiu, encara li podrem donar la benvinguda. Si no serveix ni per revisar allò que és tan elemental, que Déu ens agafi confessats. Voldrà dir que tenim desastre servit per molt de temps.