Mallorca sobiranista

8 / març / 2020

Coincideix en el temps la crisi de El PI amb la visita oficial del M.H. Quim Torra, a Mallorca. A Petra, el president català va tenir l’oportunitat de compartir la vetllada amb més de tres-cents comensals. Un acte organitzat implacablemente per l’Assemblea Sobiranista.

A Mallorca hi ha un corrent de país molt més fort i molt més potent del que els polítics “mallorquinistes” saben copsar. Potser els manca sentit d’estat o prou visió com per adonar-se’n què vol realment el mallorquí mig, que també desitja viure sense perdre identitat.

A les Balears el president Puigdemont treu uns grans resultats electorals. Ho fa, també, Esquerra Republicana. I, en canvi, les formacions autòctones que defensen una visió pròpia de la política viuen hores prou baixes.

Aquesta gent que no s’ho pensa dos cops en fer costat a iniciatives polítiques propugnades des del Principat, on queden quan no tenen altra opció que votar els “seus”? Qui recull tot aquest mallorquinisme avui, d’aquesta gent amb un sentit d’estat a prova de bombes?
Per donar suport a opcions principatines cal tenir una cultura política molt sòlida i molt conscient. Està l’àmbit mallorquí o baleàric a l’alçada d’aquest nínxol de gent que té una visió de la política tan poc acomplexada, tan mancada de sectarisme i que té una ambició de país de llarg recorregut?

Que avui el president Torra faci ple en la seva visita oficial a Mallorca, vol dir també, que a les Balears hi ha més orfe polític del que els presumptes salvadors de la pàtria volen fer creure.


Imatge: Assemblea Sobiranista de Mallorca