Debat a TV3

7 / novembre / 2019

El debat a TV3 amb els candidats a les eleccions del 10-N va passar sense pena ni glòria. D’altra banda, era del tot previsible. De la forma per la qual van ser convocades aquesta repetició de les eleccions n’és en bona part responsable, de la intrascendencia política que suscita. El moment que vivim a Catalunya, en fa la resta.
Els candidats que representen el nacionalisme espanyol van dedicar a fer la cursa per veure qui guanya el trofeu de l’anticatalanisme en un temps rècord. Poques propostes vam veure, més enllà de voler convertir Catalunya en animal de companyia. Argumentari que feia venir vergonya aliena. Primari, impostat, obsessiu. Absolutament demencial. Propostes de carceller, sabedor que gaudeix de total impunitat. Però els nacionalistes resulta que som nosaltres, els catalans. Tota l’artilleria que ens volen dedicar és amor, altruisme i bondat en la seva expressió màxima.
Tancament dels mitjans públics catalans, l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles catalanes i aplicar el 155 tots els cops que vingui de gust. El rodet que tal dia va mostrar el demòcrata Alfonso Guerra, revisat i posat al dia. Aquest és el projecte espanyolissim per a Catalunya.
Les coses així, cal anar a votar. Sense dubtar-ho ni un instant, per opcions de país. No els ho posem encara més fàcil. No ens ho perdonarem.