Arruix Borbons!

9 / agost / 2019

Aquest dimecres passat l’Assemblea Sobiranista de Mallorca va convocar una “Concentració pacífica en suport dels presos i exiliats polítics, pel dret a decidir i per la restitució del Museu Saridakis a Marivent”. S’ha de dir que per les dates i els motius per les quals es va fer la crida, l’assistència que va arribar a congregar fou molt respectable.

Va haver-hi gent de tota casta. L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha sabut aplegar persones que posen per davant el país a la ideologia. Així vam arribar a veure, a més, patriotes que van venir del Principat o del País Valencià, a donar suport aquesta iniciativa.

A Mallorca el paper de l’Assemblea és cabdal. La dispersió que pateix l’espectre nacionalista fa què, en el millor dels casos, pugui tenir visibilitat fent el paper de crossa. És una situació que sempre deixa tot el que és autòcton en segon pla i en una situació de debilitat, vist l’augment de la virulència que gasta la trinxera espanyolista.

A Mallorca -i a la resta de les Illes- cal que acabi quallant una gran força de caire nacionalista. No sabem ben bé com, perquè els partits no estan a l’alçada del moment. Potser, altre cop, l’Assemblea podria tenir un paper més que rellevant en aquesta empresa.