JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Una recepta realment fantàstica, que agradarà tothom i complaurà a tos aquells -entre els que m’hi compto- que els fatiga la presència del tomàquet a la pasta. Aquesta recepta me l’ha explicat un amic meu policia de Nàpols, que és un gran cuiner.

Ingredients

  • 500 g de tallarines
  • 1 ceba mitjana o grossa
  • 100 g de cansalada
  • 100 g de pèsols
  • julivert
  • Oli d’ oliva
  • Sal
  • Pebre negre (opcional)
  • 50 g de formatge ratllat

Elaboració

Poseu una paella grossa al foc amb un fons d’ oli i feu-hi sofregir la ceba fins que sigui tova i transparent; a mitja cocció es pot fer abans afegiu-hi la cansalada tallada a tiretes o daus. Saleu i, si voleu, empebreu-ho. Feu coure a foc baix uns 10 minuts.

A part, feu bullir els pèsols- frescos o congelats- uns deu minuts, o una mica menys.

A part, feu bullir les tallarines amb aigua abundant i sal. Quan estiguin a dente, poseu-les a la paella, doneu-hi unes voltes. Serviu-ho tot seguit. Cadascú s’ hi posarà formatge ratllat al gust.

Notes

En comptes de tallarines, cintes o betes, podeu fer servir espaguetis o un altre format de pasta que us agradi, tant eixutes com fresques. Si feu servir pasta fresca -sol coure’s en un tres minuts-, podeu afegir els pèsols- congelats o molt frescos- a l´aigua bullent juntament amb la pasta.

Recomano fer servir formatge Parmiggiano-Reggiano autèntic o, en el seu defecte, grana padano.


Imatge: Estudi66
La selecció de la imatge és responsabilitat del consell de redacció del diari. L’autor de l’article només és responsable del text.


Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega

Gastrònom | Historiador |Escriptor

Professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador i escriptor. Segons Joan Francesc Mira, és el primer escriptor gastronòmic de la mediterrània. Ha publicat més de 50 llibres de cuina, productes i assajos gastronòmics. Membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA). Ha obtingut en 7 ocasions els Gourmand World Coockbook Awards. The first cook writer in Catalonia, Historian and journalist. Published over 50 books.