Els porcs se surten amb la seva

8 / maig / 2019

Aquesta setmana hem protagonitzat uns dels episodis més galdosos del govern “efectiu”. Després d’anunciar amb bombo i plateret els nous destinataris de la darrera remesa de Creus de Sant Jordi, han decidit repensar-se un cas molt concret: la Creu que havia de recollir l’ex presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Aquesta MH senyora va optar per dir les coses pel seu nom. No en seu parlamentària, no. En aquest gran safareig que és Twitter. Va gosar tractar de porcs als porcs. Això va desfermar una nova beateria a les files d’ERC, que després va anar prenent cos en d’altres formacions. El deliri va arribar al seu punt àlgid quan ha estat el mateix president del govern que no ha gosat retirar-li el reconeixement, sinó que se li ha demanat a l’ex presidenta que declini l’atorgament de tal alta condecoració.

Tota aquesta òpera bufa ha deixat bastant al descobert el poc gruix polític que gasta aquest govern. Ja no entrem a considerar una absència de sentit d’estat tan gran, que donaria per un altre editorial. Arribar el punt de forçar l’interessat a posar a disposició del president una distinció que no ha rebut demostra fins a quin aquest govern actua amb un desconeixement del que seria l’autoritat i el ridícul.

Agafar com mostra definitiva el que hom diu o deixa de dir en una piulada concreta, en una via que no és altra que el safareig modern, dona a entendre la volatilitat que hi ha rere el govern i els partits que els hi donen suport, molt especialment Esquerra. Aquest partit troba inacceptable tractar de porcs als porcs i, en canvi, d’allò més normal que un alt càrrec del govern proposi triar les conselleres en funció del seu mamellam.

De nou país no sé si n’arribarem a veure cap. De nova beateria, sí. I potser més del compte. Altra cop, com ja va passar amb el cas de Toni Albà, els porcs se surten amb la seva. I en nom d’una república pretesament modèlica!