Receptari
TALLARINES AMB PÈSOLS
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Una recepta realment fantàstica, que agradarà tothom i complaurà a tos aquells -entre els que m’hi compto- que els fatiga la presència del tomàquet a la pasta. Aquesta recepta me l’ha explicat un amic meu policia de Nàpols, que és un...
Pop, arròs i patates
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Hi ha pops i polps (o “polps”, com es diu també), així, com, a Llançà, “castanyots” (pops mitjans, que a vegades es fan amb quatre grans d’ arròs) i els petits popets o “pops aranya”. Fer el pop amb arròs, no obstant, no és molt corrent...
Elogi de l’arròs de Pals
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. L’Elogi de l’arròs és un poema publicat al setmanari barceloní La Tomasa el 3/7/1891. Entre altres coses diu: «Davant de l’arròs tot calla; entre’ls guisats és lo sol;/ell té l’aigua per bressol/i’l xarel·lo per mortalla./Ell és...
Els ous
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Com és sabut, els catalans som tan subversius que, segons els jutges espanyols, per fer una truita hem de trencar els ous. Com diria un castís espanyol -algú gros del PP- ! “manda huevos!. Els ous serveixen per donar gust i, sobretot,...
Conill a la cassola
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Des del clàssic manual de cuina de l’aragonès Altimiras, del segle XVIII, que va ser el de més circulació a Catalunya, el més difós a Catalunya en aquella època, fins al primers receptaris catalans moderns, com La cuynera catalana (vers...