Receptari
ARRÒS A LA CATALANA
JAUME FÀBREGA. Fa temps que maldo per dir Arròs a la cassola i suprimir la “paella” (no la valenciana), sinó la que es fa a Catalunya, que no hi té res a veure. Doncs, bé, el gran Ferran Agulló -inventor del terme Costa Brava i com a escriptor…
RAGU’ ALLA BOLOGNESE
JAUME FÀBREGA. Algunes de les anomenades salses bolonyeses que es fan als restaurant, ara tan populars, tenen poc a veure amb el perfum i l’untuositat palatal únics d’aquesta salsa o fons -a Itàlia, ragú-.
LA SARSUELA, EL MILLOR PLAT DE PEIX DE LA MEDITERRÀNIA
Un dels plats que ha desaparegut de la restauració pública -però no de la privada, afortunadament- és la Sarsuela. Per a mi el més luxós plat de peix de la Mediterrània…
COCA DE TREMPÓ
El trempó és la típica amanida o ensalada mallorquina d’estiu. Aquesta coca en conté els ingredients tomàquet o tomàtiga, pebrot o pebre i ceba. (Vegeu la recepta). S’ha d’escriure així, i no “trampó”, com fan alguns -incloent un vídeo procedent de Xile-, ja que ve de trempar, amanir o trempó, amanida o ensalada. Hi ha qui, a més, hi afegeix albergínia, amb la qual cosa ens trobem amb una mena de coca de samfaina (…)
La garrofa, aliment del futur?
JAUME FÀBREGA | @Jaume_Fabrega. Heu menjat mai garrofes? Si sou d’una cultura rural, com en el meu cas, pensàvem que era un aliment per als animals. A casa, per exemple, en gastàvem abundantment.Hi ha, però, una dita popular catalana que parla de “guanyar-se les...